Premijer UK i ministar Mijatović posjetili izložbeni štand Agencije na 9. Sajmu privrede

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju učestvovala je na 9. Sajmu privrede u centru Skenderija, koji je okupio više od 250 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar privrede Zlatko Mijatović su posjetili štand Agencije te se upoznali za aktuenostima i planovima agencije za naredni period.

Direktor Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju Adnan Jašarević je tokom sajma održao i niz susreta sa predstavnicima institucija i realnog sektora tokom kojih su otvorene mogućnosti za saradnju te dodatne aktivnosti na privlačenju investicija i realizaciji već pokrenutih.

Svoje proizvode na sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje predstavili su izlagači iz cijele BiH.

Sajam je održan pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ i bio je prilika da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti, te da posjetioci vide šta je to što nudi domaća privreda, saopćeno je iz KSC Skenderija.

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma bila je posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage, a kao odgovor na navedeni problem, pažnja je bila posvećena i stvaranju uslova za zadržavanje i jačanje kapaciteta postojećih kadrova, uz privlačenje relevantnih stranih investitora na domaće tržište rada.   

Zatvori