Ministar Mijatović na sajmu u Sarajevu: Vlada KS prepoznaje važnost ženskog i omladinskog poduzetništva

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović danas je, na poziv Udruženje za edukaciju, kreativno poduzetništvo i afirmaciju „Šefice“, ozvaničio početak Sajma mladih poduzetnica i poduzetnika, koji se u Sarajevu održava drugi put. 

„Vlada Kantona Sarajevo kroz Program razvoja male privrede ulaže značajna sredstva u podršku razvoju poduzetništva, a posebno prepoznajemo važnost razvoja ženskog poduzetništva. Na taj način afirmiramo ravnopravnu ulogu žena u privredi i njihov doprinos ekonomskom rastu našeg regiona. Pored toga, prepoznajemo i važnost podrške mladima koji se upuštaju u izazovan svijet poduzetništva. Mladi su naša budućnost, i zadatak nam je da ih podržimo na njihovom putu“, istakao je, ovom prilikom, ministar Mijatović.

U okviru današnjeg sajma održane su i dvije panel diskusije, a tema jedne od njih su poticaji privredi kroz bespovratna sredstva. Ministarstvo privrede je za provođenje Programa razvoja male privrede ove godine izdvojilo sredstva u iznosu od 8,8 miliona KM, od čega je 2.350.000 KM namijenjeno za poticaj razvoju ženskog poduzetništva i poticaje osnivanju start up poslovnih subjekata.

„Dužnost mi je zahvaliti se organizatorima na uloženim naporima koji za cilj imaju promociju privrede i jačanje svijesti o razvoju poduzetništva, kroz zajednički rad i podršku možemo ostvariti značajan napredak u razvoju privrede i stvaranju bolje budućnosti za sve građane Kantona Sarajevo“, zaključio je ministar Mijatović.

Zatvori